Part 2

TL;DR: Conducting a pilot test is an excellent opportunity to validate your product in a real-life setup before its release. It’s no small feat. Very exciting in the beginning, time-consuming in the making and exhausting around the insight processing but in the end looking at the massive results it’s truly rewarding.

Intro

We work in digital healthcare, getting something out for actual users to test is not as easy as you’d think. Luckily, we had the chance to lead a 3.5-month pilot study preceded by a 1-month pre-pilot test with an internal user. After months of preparation, we were ready to get started with the real deal. (For more about pilot study in general see Part 1: Preparations and dry run.)

Goals of the pilot study

  • Get an overall understanding of how the product is used in a real-life setup.
  • Discover errors in both the design and the implementation. …


Minden, ami egy pitch-be nem férne bele

Régóta érdekelnek a minőségi borok. Azt hiszem szüleimnek köszönhetem az érdeklődésem. Igyekeztem fejlődni a témában, miközben kóstolókon borászokkal, borboltosokkal, vagy csak hasonszőrű érdeklődőkkel sikerült diskurálnom.

Minél többet tudsz, annál kevesebbet értesz.

Lao-ce gondolata természetesen a borra is igaz. Sok minden kitisztult. Olyanok is, mint hogy a sokszor félrehallott faélesztő (sic!) valójában fajélesztő. Valahogy mégis azt éreztem, hogy a sok apró részletet jó lenne rendbe rakni és meglátni az összefüggéseket.

A borok szeretetén és a fejemben lévő kusza félinformációk rendszerezésén túl más is motivált. Valami egészen új dologba akartam vágni a fejszém. …


Nagyobb szabadságot a felhasználóknak

Email címmel rendelkezni ma már teljesen hétköznapi dolog. Mathilde Collin szerint ez még sokáig így is marad.

A folyamatosan beérkező levelek között azonban akadnak kevésbé érdekesek is. Minden bizonnyal egy részük spam, a másik felük olyan hírlevelek tömkelege, amikre – jó eséllyel – szándékoltan iratkoztunk fel.

Több oka lehetett a feliratkozásnak, de a legvalószínűbb, hogy egy korábban látott tartalom felkeltette az érdeklődésünket és a jövőben is szerettünk volna értesülni róla.

Hiába fogott meg valami specifikus tartalom, onnantól, hogy megadjuk az email címünket általában kevés kontrollunk marad a beérkező tartalom felett. Azt kapjuk, amit minden más feliratkozó. Ha kevesebb a számunkra érdekes tartalom, mint a közömbös, felmerülhet bennünk, hogy leiratkozzunk. A remény hal meg utoljára alapon ez ritkábban éri el az ingerküszöböt. …


2014-et írunk

Nem tudok olyan szolgáltatást vagy terméket említeni, aminek ne lenne szüksége online jelenlétre. Ma már nem nyomtatott telefonkönyvből és telefonos tudakozóból tájékozódunk, hanem egy gyors kereséssel az internetre támaszkodunk. Szokás mondani, hogy

aki nem található meg a neten nem is létezik.

Az online megjelenésre érdemes úgy tekinteni, mint az üzlet kirakatára. A kirakat az, amivel a kívülálló ismeretlenül először szembesül. Ez alapján formál kezdeti véleményt és dönti el, hogy bizalmat szavaz-e a vállalkozásnak vagy sem. Ha kívülről nem derül ki mivel foglalkozik, milyen áron és mikor érhető el az adott üzlet, már az első lépésnél elbizonytalanodhat a vásárló.

Image for post
Image for post
Ha mi nem szánunk rá időt, a felhasználó se fog

Ugyanez igaz a weboldalakra is

Amikor megnyílik az oldal néhány másodperc van arra, hogy az érdeklődő kegyeit elnyerjük és további maradásra bírjuk. A rosszul szerkesztett bemutatkozó szövegeken és a haszontalan nyitóoldalakon túl sokszor a legegyszerűbb szempont sincs szem előtt tartva. A képlet pedig…

About

István Tóth

Currently designing for digital #healthcare experiences. Sporadic murmuring about #UX and stuff in two languages. Usual disclaimer applies.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store